Bly Tungstate

Lead Tungstate Picture

Kinesiskt namn: 钨 酸 铅

CAS-nummer: 7759-01-5

Kemisk formel: PbWO4

Molekylvikt: 455,03800

Exakt vikt: 455.90700

Kärnpulver är miljövänligt och med låg förorening är korrekt användning av kärnpulver den viktiga riktningen för modern användning för världens energi. Men joniserande strålning kan hända under användningen av utrustning i kärnstationen. Det bör finnas tillräckligt med skydd för strålningen. Den erforderliga mängden för bly tungstate ökar. I det förflutna används PbO ofta som vadderingsmedel för olika anti-strålningsmaterial, handskar, kläder, hattar som har anti-strålningsegenskapen för y-strålen. Men PbO kan skada människan och miljön. För att förbättra produktens egendom används WO3 för att ta plats för PbO i och utomlands. Men handskarna eller kläderna från WO3 har låg anti-strålningsförmåga.

Användande bly tungstate (PbWO4) som fyllnadsmaterial kan förbättra produktens anti-bestrålningsegenskaper avsevärt. Kornstorleken av bly tungstate kan påverka anti-strålningsegenskapen. Efter bly är tungstate använt som fyllmedel i skyddsredskap, desto mindre av dess kornstorlek, desto jämnare dess distributör, desto bättre är dess skyddskapacitet. Så det är bättre att ha ledande tungstål med mindre kornstorlek. För att studera den korrekta syntesmetoden är kontrollprocessbetingelserna avgörande för att erhålla finare kornstorlek och uniformerad blywolframa.

Produceringsmetod

Tungstenpulver och blyoxid som reagerar under hög temperatur, eller genom uppvärmning av volframpulver och PbO2 kan erhålla bly tungstate.